<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
10 september 2021

Nieuwverkopen nog steeds in mineur

Elke maand geven wij in een nieuwsupdate halverwege de maand iets uitgebreidere informatie over de ontwikkelingen in de markt, noviteiten in het AutoMotive Dashboard portaal en de beschikbare data.

 

De verkoop van nieuwe personenwagens vindt nog steeds de weg omhoog niet.

Na 2020, het slechte coronajaar, werd alom verwacht dat het in 2021 weer beter zou gaan.  Dit is nog niet het geval; tot nu toe zijn in 2021 211.000 nieuwe auto’s verkocht, ruim 7.000 of 3% minder dan vorig jaar.

Uitsplitsing naar brandstofsoort

Over de jaren worden fossiele brandstoffen steeds minder populair, terwijl de elektrische voertuigen juist steeds gevraagder worden.

En dat geldt met name voor hybrides: in 2021 zijn er tot nu toe al meer verkocht (70.000) dan in heel 2020 (62.000). Het BPM-voordeel op hybrides draagt hier zeker aan bij.

 

Focus op EV-concepten

Elektrische voertuigen kunnen op hun beurt onderverdeeld worden in verschillende soorten motoren.

De grafiek laat zien dat vooral de plug-in hybride (PHEV) en mild-hybride (MEV) een grote sprong hebben gemaakt, maar ook de full EV’s (BEV) en HEV-voertuigen zijn dit jaar populairder dan vorige jaren.

Campers en caravans stevenen af op een recordjaar

Camper- en caravanverkopen maken een topjaar door. YtD 2021 werden er al 2.644 campers verkocht, waar dat er in dezelfde periode vorig jaar slechts 2.051 waren; een stijging van 28%.
Caravans zien eenzelfde stijging, van 5.754 verkopen YtD 2020, naar 7.350 verkopen YtD in 2021; een stijging van 27%.

Meer details? Sneller inzicht?

Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw verkoopregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date. Wil je meer weten over marktinformatie? Wil je vaker, meer, gedetailleerdere informatie, toegesneden op jouw organisatie? Neem contact op met onze adviseurs!

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl