Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

RDC

RDC ondersteunt u optimaal. Van APK tot voorraadbeheer en van taxatie tot marktanalyse.

Over RDC

RDC zorgt voor uw informatie en processen; u zorgt voor uw klanten. Daarin ligt de sleutel tot succes, nu en in de toekomst.

RDC in het kort

RDC biedt data en slimme applicaties aan de hand waarvan bedrijven in de automotive branche hun klanten sneller, beter en gerichter kunnen benaderen. Hoe? Deze animatie legt het uit.

Wederzijds vertrouwen

De relatie met uw klanten is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Hetzelfde geldt voor onze relatie met klanten. Dit is simpelweg noodzakelijk in een markt waarin diverse bestaande spelers en nieuwe toetreders met verschillende belangen opereren en waar business continuïteit en privacy belangrijke aandachtspunten zijn.

 

Microsoft Gold Partner

RDC is Microsoft Gold Partner. Door dit partnership hebben we allerlei licentie voordelen bij Microsoft waardoor we kunnen ontwikkelen met de nieuwe versies van Microsoft Software. Daarnaast mogen we in externe communicatie het Microsoft Gold Partner logo voeren.

RDC levert oplossingen

Oplossingen leveren. Meer woorden hebben we eigenlijk niet nodig om te beschrijven wat RDC biedt aan ondernemers in de mobiliteitsbranche. Iets uitgebreider omschrijven we onszelf graag als full service branche-informatiseerder en ICT-dienstverlener; van APK tot voorraadbeheer en van taxatie tot marktanalyse. Onze missie is helder: wij helpen onze klanten om hun klanten beter te bereiken, te bedienen en te behouden. RDC zorgt voor maximale ondersteuning met behulp van bestaande en nieuwe data, voor online en offline vraag en aanbod.

Een sector in beweging

De mobiliteitssector is sterk in beweging. Dat vraagt om flexibiliteit en inzicht, zodat u dynamisch en effectief kunt inspelen op de actuele behoeften van de consument. De ontwikkelingen zijn voor een individueel bedrijf nauwelijks bij te houden, maar RDC bezit de expertise, het netwerk en de middelen om dat voor uw bedrijf wél mogelijk te maken. We kennen de branche, doorzien de markt en misschien wel het belangrijkste: wij begrijpen u. De dienstverlening aan uw klant, de mobiliteitsconsument, dáár ligt de sleutel tot succes. Daarom:

  • optimaliseren wij alle operationele processen en ondersteunen we de besturing van uw onderneming.
  • zorgen we voor een efficiënte samenwerking tussen retailers en de merkorganisaties, business partners en leveranciers.
  • gaat onze speciale aandacht uit naar de digitale gegevensuitwisseling met de consument; dit wordt de komende jaren alleen maar belangrijker.
  • stemmen wij elke totaaloplossing af op de specifieke eisen van u en uw klanten.

Waardecreatie dankzij data

Van origine is RDC dataprovider; een soort ‘Schiphol op datagebied’ waar allerlei gegevens aankomen en weer naar de juiste bestemming vertrekken. Gecontroleerd, vertrouwd en op tijd. Data providing is de motor die krachtige bedrijfs- en marketingoplossingen aandrijft. De RDC engine noemen wij dat. Want een dwingende voorwaarde om optimalisatie en innovatie mogelijk te maken is inzicht: in de markt, in uw bedrijfsproces, in de routes – online en offline – naar uw partners en en vooral naar uw klanten. Dit maakt van ICT geen kostenpost maar juist een middel om veel toegevoegde waarde te creëren. Er bestaat immers geen krachtigere manier van waardecreatie dan een optimale dienstverlening aan uw klanten.

Ondersteuning in dienstverlening

RDC ondersteunt mobiliteitsbedrijven in de dienstverlening richting hun klanten door o.a. de integratie van processen, samenwerking tussen partijen, privacy, duurzame mobiliteit, fraudebestrijding en standaardisatie. Behalve aan importeurs, dealers en onafhankelijke autobedrijven levert RDC ook diensten aan autotransporteurs, verzekeraars, intermediairs, lease- en verhuurmaatschappijen, bergers, meldkamers en financieringsmaatschappijen.

Innovatie in de nabije toekomst

Met zo’n 15.000 klanten en ongeveer 40.000 gebruikers in de Benelux zijn onze impact en ons vermogen om te innoveren groot. Rekening houdend met de verschillende rollen en belangen heeft RDC verscheidene brancheplatforms gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld Mobi-ID en INDI. Platforms die het voor duizenden verschillende bedrijven mogelijk maken om samen te werken en miljoenen transacties per jaar af te handelen. Op dit moment ligt de focus van disruptive innovators in de automotive sector vooral op slimmere processen, de digitale klant en de connected car. Door de verschuiving van bezit naar gebruik wordt mobiliteit steeds meer een totaalproduct. Niet alleen het voertuig zelf, maar ook alle daarmee samenhangende zaken als financiering, verzekering, garanties en onderhoud zijn belangrijk. De volgende stap in deze trend is de integratie van diverse mobiliteitsvormen in het gebruik van consumenten. RDC biedt oplossingen voor deze nieuwe vormen van mobiliteit.

Een halve eeuw innovatie: over RDC

Aandeelhouder van RDC is Bovemij,  de belangrijkste verzekeraar van de mobiliteitssector en 100% dochter van BOVAG. In 2017 bestond RDC 50 jaar. Een halve eeuw waarin we de kans kregen om onszelf steeds opnieuw uit te vinden. Een voorbeeld: toen in 1985 de APK werd ingevoerd in Nederland, moest dit aanvankelijk telefonisch worden afgemeld bij de RDW. Geen doen natuurlijk, maar RDC vond een oplossing. Op basis van het (destijds hypermoderne) Videotex-systeem maakten we afmelden via datacommunicatie mogelijk. Hierna volgden nog vele kantelmomenten in de branche en evenzoveel oplossingen en systemen om die in goede banen te leiden. Dat maakt ons niet zomaar een schakel in de dynamische mobiliteitssector, maar een echte aanjager van innovatie en optimalisatie in de branche.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Maak een afspraak

Vul uw gegevens in om een afspraak in te plannen.

Contact

Bel mij

Laat uw nummer achter en wij bellen u terug. Wilt u graag zelf bellen? Wij zijn bereikbaar op nummer 020-549 7999

Bel mij

Vragen?

Onze servicedesk helpt u graag bij vragen.

Klantenservice