<br />
<b>Notice</b>: Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>83</b><br />
Actuele

Storingen en mededelingen

Een probleem geconstateerd?

Check hieronder of de dienst waarmee je een probleem ervaart, te kampen heeft met een storing. Staat jouw probleem er niet bij? Neem dan contact op met onze servicedesk via 020-6445553 om snel geholpen te worden. Servicedesk gesloten? Doe dan je melding middels het formulier hieronder.

Melding doen

Actuele storingen en mededelingen

5
Onderhoudswerkzaamheden Voertuigscan XML Zondag 16 juni 2024, tussen 12:00 en 17:00 uur.

Op Zondag 16 Juni  voert RDC onderhoudswerkzaamheden uit tussen 12:00 en 17:00 uur

Voertuigscan (VTS) hanteert diverse informatiebronnen naar gelang uw informatiebehoefte en de specifieke ‘blokken’ die u bevraagt. Tijdens dit onderhoud zullen alle bevragingen ten aanzien van prijslijstinformatie (Voertuig Gegevens Systeem) en foto’s tijdelijk onbeschikbaar zijn en resulteren in een time-out (HTTP 503) Alle overige informatieblokken (i.e. Kentekenregister, Typegoedkeuringen, ..) zijn op de gebruikelijke wijze opvraagbaar.

Wij voeren preventief onderhoud uit aan onze infrastructuur zodat wij de continuïteit en performance van onze dienstverlening kunnen blijven waarborgen. Na afronding zal VTS.xml worden gecontroleerd op correcte werking en uitlevering waarna de gebruikelijke dienstverlening wordt hervat. Ons excuus voor het ongemak en bedankt voor uw begrip in deze!

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen over de onderhoudswerkzaamheden en/of mogelijke impact op uw dienstverlening? Laat het gerust telefonisch of via de mail aan ons weten, wij denken graag met u mee!

 

 

 

 

Handhavingsprocedure Tachograaf

In verband met een aanpassing vanuit de Europese Commissie mogen voertuigen die toegelaten zijn of worden tot de weg (DET) tot en met 31 december 2023 alsnog worden voorzien van een smart tachograaf G2/V1.  U leest hier meer over in deze brief.

VTS-XML is uitgebreid met EV-data

Sinds april dit jaar werken we samen met EV Database. Wellicht heb je hierover gelezen. Door deze samenwerking is de voertuiggegevensdatabase (VTS) uitgebreid met specifieke kenmerken van Elektrische Voertuigen (EV) waardoor we gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Welke voordelen levert dit op?

 • Voorheen was EV-data beperkt beschikbaar. Nu worden er nieuwe VTS-blokken toegevoegd met informatie van 80% van alle elektrische personenauto’s. Denk hierbij aan informatie over de actieradius, het verbruik, de accu, (snel)laadinformatie en nog veel meer.
 • Volledige en betrouwbare auto-advertenties voor EV-voertuigen.
 • Mogelijkheid tot op maat gemaakte autoverzekeringen voor EV-voertuigen.

En het mooie is: er zijn hiervoor geen nieuwe koppelingen of losse integraties nodig! Het enige dat gebruikers hoeven te doen, is de softwareontwikkelaar vragen om deze nieuwe VTS-mogelijkheden in het softwarepakket in te bouwen.

Neem contact op met de softwareontwikkelaar

We hebben de softwareontwikkelaars al geïnformeerd over het inbouwen van deze nieuwe VTS-mogelijkheden. Wil je als huidige gebruiker van VTS hier gebruik van gaan maken? Geef dan zelf de opdracht aan je softwareontwikkelaar voor de implementatie.

Meer weten?

Neem voor vragen (bijvoorbeeld over tarieven) contact op met je accountmanager of gebruik het contactformulier. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met je op.

Wijziging APK-regelgeving (RDW)

De APK-regelgeving wijzigt op 20-05-2023 bij de RDW. Deze wijziging kan gevolgen hebben voor uw APK omgeving. Hieronder staan de wijzigingen beschreven (Tekst is van de RDW):

 • Het Reparatieadviespunt binnen eCall (RA8) vervalt. Is er na het starten van de motor een waarschuwingssignaal dat het eCall-boordsysteem niet goed werkt? Dan keurt u het voertuig af. Twijfelt u onder de melding? Doe dan een rijproef. Dit geldt voor alle personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s. Het maakt niet uit wat de datum eerste toelating van een voertuig is.
 • RDW heeft in april een brief gestuurd over het uitlezen en versturen van het brandstof-en elektriciteitsverbruik tijdens de APK. Om de gegevens uit te lezen moet uw apparatuur aan extra eisen voldoen. Het kan zijn dat de apparatuur die u nu gebruikt niet meteen geschikt is. Misschien kunt u de apparatuur via een software-update geschikt maken. Het kan ook zijn dat u nieuwe apparatuur moet kopen. Heeft u nu nog niet de juiste apparatuur? Regel dit dan snel.
  De regelgeving gaat in op 01-01-2024.
Data geplande onderhoudswerkzaamheden RDW 2024

De RDW voert in 2024 geplande data onderhoudswerkzaamheden voor 2024 uit. Het gaat om de volgende dagen:

 • Zondag 28 januari
 • Zondag 18 februari
 • Zondag 17 maart
 • Zondag 14 april
 • Zondag 12 mei
 • Zondag 16 juni
 • Zondag 14 juli
 • Zondag 18 augustus
 • Zondag 15 september
 • Zondag 13 oktober
 • Zondag 17 november
 • Zondag 08 december

De tijden waarbinnen de werkzaamheden plaatsvinden zijn standaard van 7:00-11:00 uur.

Impact van de werkzaamheden

Voor alle RDW-diensten geldt dat tijdens deze onderhoudsvensters er kans is op meerdere korte onderbrekingen. Indien vooraf bekend is dat er langere onderbrekingen zullen plaatsvinden, dan wordt dit vooraf gemeld.

 

Actuele storingsinformatie

Op de onderhoudspagina van de RDW vind je altijd een actueel overzicht van geplande werkzaamheden. Als je geen informatie op de website vindt over een storing, maar je hebt wel problemen met jouw systeem, neem dan contact op met de servicedesk van de RDW. Ook voor meer informatie over de onderhoudswerkzaamheden kun je rechtstreeks met de servicedesk van de RDW contact opnemen. Het telefoonnummer is 0598 69 33 69 (lokaal tarief). Of stuur een e-mail naar servicedesk@rdw.nl. De medewerkers zijn ook buiten kantoortijden en in het weekend bereikbaar.

 

 

Melding buiten openingstijden

Zelf een melding doen buiten openingstijden?

Heb je buiten onze openingstijden een probleem geconstateerd bij het gebruik van onze diensten? En hebben wij hierboven geen storing gemeld voor de dienst waarmee jij een probleem ondervindt? Dan kun je je melding doen middels onderstaand formulier.

Met dit formulier maak je een melding aan bij onze servicedesk. Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over deze melding. Onze servicedesk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 17:30 uur.

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>: Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\archive-storing.php</b> on line <b>93</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl