<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
04 mei 2020

#7 Impact corona op de marktcijfers

We brengen je sinds de intelligente lockdown wekelijks op de hoogte van de actuele bewegingen in verkoop en onderhoud in de automotive.

Zo ook deze week, in alweer update #7.

Werkplaatsactiviteiten

Na een uitstekende maand maart (+10% versus vorig jaar) zien we in april een kleine terugval, maar dit resulteert altijd nog in een prima maand vergeleken met vorig jaar (+3%). De consument weet duidelijk de werkplaats nog te vinden en laat zijn auto nog onderhouden in deze thuiswerkmaanden. Naast APK’s zien we dit ook terug in de kilometerstandregistraties; de aftersales beleeft een goede periode.

 

Verkoopactiviteiten: nieuwregistraties

De impact op nieuwregistraties toont een vertraagd effect in de registratiecijfers: de reeds bestelde auto’s worden uitgeleverd, maar er zitten meestal wel enkele maanden tussen aankoop en registratie. De impact wordt al duidelijker in april, maar verschilt fors per soort eigenaar (Privé, Lease of Rental). De vooruitzichten, met de leasestop tot september en geluiden uit de showroom, voorspellen geen snelle verbetering. Opvallende uitzondering is het segment Brom/Snorfiets, maar ook de terugval in de recreatieve Motoren valt nog redelijk mee in verhouding tot de totale markt.

 

 

Verkoopactiviteiten: occasionregistraties

De impact van de actuele situatie op gebruikte voertuigen toont een zeer opvallend verschil tussen de BtC en CtC (B = Bedrijf met RDW-registratie). Het autobedrijf heeft het duidelijk veel lastiger met het verkopen van occasions dan consumenten onderling. Blijkbaar beschikken we over voldoende tijd om ons te oriënteren op een aankoop en zijn het budget en het vertrouwen (nog) aanwezig. Maar ook in de occasionmarkt zien we het verschil in april verder toenemen. Waarbij wederom Brom/Snorfietsen en Motoren opvallend genoeg een afwijkend patroon volgen.

Verkoopactiviteiten: individuele im- en export

De impact op import is bekend: ondanks de RDW-keuringen is het volume drastisch teruggelopen. Vanuit de beschermende maatregelen per land is dit een complexe markt.

Contactloos ondernemen en cijfers

RDC helpt haar klanten volop met contactloos ondernemen. Tevens voorzien we de brancheorganisaties van objectieve marktcijfers en specifieke analyses over de impact van corona.

Meer details? Sneller inzicht?

Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw verkoopregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

 

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl