<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
23 maart 2020

#1 Impact corona op de marktcijfers

De omzetdaling en winkelsluitingen die we zien in sommige branches zijn in de automotive op dit moment nog minder scherp zichtbaar, maar de eerste signalen worden steeds duidelijker.

Werkplaatsactiviteiten

De consument weet het bedrijf nog te vinden, wellicht gesteund door een overvloed aan vrije tijd en behoefte aan betrouwbaar vervoer. We zien bij de APK-meldingen zelfs een bovengemiddelde week (8% boven het maandgemiddelde). Ook de registratie van de kilometerstand – gebruikelijk bij een beurt – vertoont een normale afzet.

 

Verkoopactiviteiten personenauto’s

Occasions: Hier zien we al wel de daling ontstaan, bij zowel de innames in bedrijfsvoorraad als de BtC verkoop (18% onder maandgemiddelde). Dit wijst op een dalend, defensief inkoopbeleid en afgenomen markt. De CtC markt toonde initieel nog een prima week, maar de gebruikelijke piek tegen het einde van de week ontbreekt; wellicht een voorbode van de daling die de volgende week doorzet. De BtB markt ligt reeds 10% onder het maandgemiddelde, elke werkdag ook onder de voorgaande week.

Nieuwverkopen: Gezien het tijdspad tussen de aankoop en de uiteindelijke registratie van een voertuig zou je minder snel een impact verwachten. Maar deze week zien we – kijkend naar type eigenaren – al een zeer scherpe daling bij registraties op de “Rental” bedrijven (-60% versus vorige week).

Vanwege het maandelijkse registratie patroon is het wel logisch dat deze week nog onder het maandgemiddelde ligt; de komende week en maandafsluiting zullen veel verduidelijken.

 

Voor een compleet beeld:

Wat zien we als we per voertuigsoort deze week vergelijken met de vorige week? Dan zien we nu nog een afwisselend beeld.

Nieuwverkopen:
Stijgend: Personenwagen, Bestelwagen, Motor, Caravan
Dalend: Vrachtwagen, Brom/Snor, Aanhanger Licht, Aanhanger Zwaar

Gebruikte verkopen (ex handel tussen autobedrijven):
Stijgend: Vrachtwagen, Motor, Aanhanger zwaar
Dalend: Personenwagen, Bestelwagen, Brom/Snor, Caravans, Aanhangers licht

RDC helpt haar klanten volop met contactloos ondernemen.
Tevens voorzien we uw brancheorganisaties van objectieve marktcijfers en analyses specifiek over de impact van het coronavirus. Op deze plaats zullen we regelmatig extra inzichten in de markt plaatsen.

Meer details? Sneller inzicht?

Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw verkoopregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

 

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl