<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
01 december 2020

Update marktcijfers november 2020

AutoMotive Dashboard is bijgewerkt met de marktcijfers tot en met november 2020. Deze maandafsluiting biedt direct inzicht in de laatste ontwikkelingen in de automotive markten.

Verkoopactiviteiten: nieuwregistraties

Met nog een maand voor de boeg kunnen we al wat terugblikken op het jaar. Na een dramatisch Q2 zien we een steeds verder herstel optreden, ook weer in november. De YTD -22% toont de uitdaging voor de sector dit jaar (maar vergeleken met de -27% voor de gehele EU is de terugval in Nederland wel iets beperkter).

De aanscherping van coronamaatregelen leidt niet tot een sterke daling in oktober en november.

Verkoopactiviteiten; gebruikte registraties

In de totale markt voor gebruikte personenauto’s zien we na de lockdown wel een sterk herstel optreden, waar het autobedrijf (BtC) pas later van weet te profiteren. Gedreven door een sterk Q3 staat de teller YTD op +1%.

Het verkoopkanaal CtC toont met YTD +6% een veel sterkere stijging.

In Automotive Dashboards kunnen we vele voertuig-, markt- en eigenaarskenmerken analyseren, per regio. Zo kun je de vele marktkansen en de potentie per gebied direct analyseren! 

Populariteit voertuigen analyseren

Is er een verschil te ontdekken in welke auto’s nu populairder zijn geworden? In Automotive Dashboards kun je eenvoudig  zien welke typen voertuigen in een regio populairder zijn geworden. Laten we eens leeftijd en uw BOVAG lidmaatschap nemen als voorbeeld, gesplitst per sales kanaal.

Hier zien we duidelijk waar de groei is opgetreden, zowel bij onderlinge verkopen (CtC) als via de autobedrijven (BtC). Opvallende verschillen zijn zichtbaar bij jonge voertuigen en in de volumegroei bij BOVAG-leden.

Nieuwe analysemogelijkheden

Deze maand zijn er weer meerdere uitbreidingen geïmplementeerd in Automotive Dashboards.

1. CO2 WLTP meetwaarden (Nieuw)

U kunt bij de meetwaarden ‘CO2’ analyseren, waarbij een onderscheid gemaakt kan worden tussen NEDC en WLTP. Een eenvoudig voorbeeld: de gemiddelde uitstoot voor Nieuwe Personen auto’s in 2020:

Gem. CO2 WLTP: 104 gr/km

Gem. CO2 NEDC: 94 gr/km

2. Actieradius WLTP (Nieuw)

U kunt bij de analysefilters nu ook de actieradius van EV-voertuigen gebruiken. Wat is de populariteit van voertuigen als we de EV-radius meenemen?

Een leuk voorbeeld hierboven voor (H)EV personen auto’s: als we de Prijs afzetten tegen de Elektrische Radius, zien we de grootste markt (bolomvang) bij de duurdere personenauto’s die wel verder kunnen rijden.

Binnenkort: we verrijken uw inzichten in de zakelijke markt, naar de uitsplitsingen naar type zakelijke klanten. Wordt vervolgd!

 

Meer details? Sneller inzicht?

Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw verkoopregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

 

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl