<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
13 december 2023

Data met ’n vleugje kerst

Het jaar 2023 zit er bijna op. We hopen dat je een goed jaar achter de rug hebt en met veel plezier Kerstmis gaat vieren! Bij Kerstmis denken wij vooral aan een groene boom, rode kerststerren en zilveren lampjes. Voor ons een goede reden om eens uit te zoeken hoeveel auto’s er in Nederland rondrijden in een van die kerstkleuren bij uitstek. En hoeveel daarvan zijn er in het afgelopen jaar bijgekomen?

Groen zit in de middenmoot van gewilde kleuren; er rijden er 245.591 van rond, en in het bijna afgelopen jaar zijn er ruim 13.000 nieuwe exemplaren op onze vaderlandse wegen bijgekomen.

Met afstand de meest voorkomende kleur bij personenauto’s is zilver (grijs); er rijden er 3.182.208 van binnen de landsgrenzen rond, waarvan 109.505 in 2023 nieuw geregistreerd zijn. Op een totaal aantal nieuw verkochte auto’s van bijna 350.000 (stand per 1 december) is zilver dus onverminderd geliefd onder autorijdend Nederland.

Beduidend minder maar nog steeds 587.245 auto’s zijn rood, waarvan er 15.643 sinds dit jaar in Nederland te bewonderen zijn.

Kijken we verder dan alleen de kerstkleuren, dan is van alle kleuren die in de registratie genoteerd kunnen worden, na zilver zwart de meest geliefde met 2.291.036 bolides, op afstand gevolgd door wit, met 1.361.255 stuks.

Verder is opvallend dat zilver voor bijna alle merken grote favoriet is, maar dat Rover het enige merk is waarvan meer groene rondrijden dan zilverkleurige; 1.197 tegenover 714.

Rood doet het niet geheel verrassend beter dan zilver op de sportmodellen van Ferrari, MG en Pontiac.

 

Een bijzondere vermelding is er deze keer voor het bedrijf met de toepasselijke naam Kerstner. Dat bedrijf maakt zelf geen auto’s, maar bouwt reguliere bestelwagens om tot professionele koelwagens. Er staan 34 bestellers in Nederland geregistreerd met ‘Kerstner’ als toevoeging achter de modelnaam.

 

Meer weten? Wil je zelf ook dit soort en serieuzere statistieken genereren? Met AMD kan het eenvoudig! Kijk hier voor meer informatie, of om een afspraak te maken met een van onze adviseurs.

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl