Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

Klant aan het woord: een van de belangrijkste pijlers is e-mailmarketing

RDC Nieuws 25 februari 2019

Marion van der Kolk is marketeer bij Ford Gerritse Hendriks. Marion: ‘Sinds 2016 ben ik verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie van de drie vestigingen. Voorheen deden mijn collega’s dat erbij.’

 

Een van de belangrijkste pijlers is e-mailmarketing

We versturen vooral mailings voor onze aftersales. Voornamelijk voor APK en onderhoudsbeurten. De mannen op onze drie vestigingen versturen ze zelf en ik ondersteun ze. Zelf verstuur ik de e-mailings over ons bedrijf, nieuwe modellen en acties. Bijkomend voordeel is dat vanuit de importeur mailings klaar gezet worden in het systeem van RDC die ik kan gebruiken. Ik maak ze dan net wat anders. Door het te customizen wordt het echt een mailing ‘van ons’.

 

Even wennen

Met CareMail werken we nog niet zo heel lang. Dat was wel even omschakelen. Nieuw systeem, meer berichten om te kunnen versturen en naast uitnodigen en herinneren, bellen we de klant als deze nog geen afspraak gemaakt heeft. Ook voor de klanten was dit wennen. Ze waarderen het over het algemeen erg. En we horen regelmatig: ‘Ja, dat was ik vergeten. Nu ik je toch aan de lijn heb, maken we gelijk een afspraak!’ Daar halen we toch weer afspraken uit die we anders misschien mislopen.

 

We kennen onze klanten

Wij zijn Ford-dealer in Tiel, Oss en Zaltbommel. Naast sales en aftersales zijn we Transit Centrum in Tiel en voeren we in Oss Vignale, de luxe lijn van Ford. De sfeer hier is informeel, alsof je een warme jas over je heen krijgt. Zelf mocht ik dat ervaren toen ik na 10 jaar weer in de Ford-organisatie terugkwam. Ze kenden me nog en ik werd hartelijk ontvangen. En datzelfde gevoel hebben klanten hier ook.

 

Het liefste op een bierviltje

De automotive branche is best conservatief en salesgedreven. Je ziet wel dat er stappen gemaakt worden. Binnen ons bedrijf probeer ik de organisatie mee te nemen in het verder denken dan alleen vandaag. Waarom wil je dit en waar wil je naartoe? De wereld gaat door. Het is allang niet meer genoeg om de deur van je showroom open te zetten. Mensen kijken, zoeken en reageren via online kanalen. Daar zal je in mee moeten. CaReMail is daar een onderdeel van.

 

Puzzelen met de cijfers

Ik vind het leuk om te zien wat we met onze mailings bereiken. Daarbij pluis ik alle beschikbare informatie uit die voorhanden is in CaReMail en de rapportages die we toegestuurd krijgen. Soms loop ik tegen verschillen aan die ik niet kan verklaren en bel ik met de helpdesk van RDC. Techniek blijkt soms ondoorgrondelijk en onverklaarbaar. Maar ook met andere vragen die ik heb, kan ik bij ze terecht als ik er zelf niet uit kom. Meestal helpt Yvon me dan weer op weg, ze geeft me tips en wijst me op dingen die ik anders in moet stellen. Heel fijn om mee samen te werken.

Delen via