Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

Kennisdelen en mensen wijzer maken dat maakt Florus gelukkig

Nieuws 15 april 2019

florus van rhee

Florus van Rhee is functioneel beheerder bij RDC voor de producten OBS en Leadhub en daarnaast is hij teamcoach. 

Het is vooral heel veel kennisdelen 

Ik monitor en houd de applicaties bij, begeleid releases, zorg voor productbeschrijvingen en leg dingen uit. Bijvoorbeeld aan mijn collega’s van de ServiceDesk, maar ook aan klanten. Ik help onze klanten om een zo prettig mogelijke ervaring te hebben met onze applicaties.  De andere helft van de tijd ben ik teamcoach.  

Ik faciliteer een team in het Agile werken met behulp van de Kanban methodeDe borden met magneetjes en briefjes erop zodat je kunt zien wie wat aan het doen is. Dat doen we elke ochtend door middel van een dagstart. En we houden ook retrospectives, evaluatiemomenten.  Wat hebben we afgelopen tijd gedaan, wat ging goed, wat kan beter? 

Mogen we een eigen naam verzinnen? 

Team alpha zo heten we. Onderdeel van het Agile werken is dat je een team zoveel mogelijk speelruimte geeft. Dus daar begon ik mee met dit nieuwe team. Verzin maar eens een teamnaam met zijn zessen. Dat duurde drie weken. In het begin vonden ze het gek. Mogen wij dat verzinnen? Dan zijn we team de eerste. Nee, weet je wat, we werken in de automotive dus dan maken we ervan alfa met ph.  

De verhuizing was ook een leuke oefening

Dat moesten ze grotendeels zelf doen. Onze IT-boys stonden klaar met schermen, kabeltjes en andere meuk, maar ze moesten zelf verhuizen. En wie gaat waar zitten? Ik vroeg ze om dat te bepalen in 10 minuten. Van tevoren waren er veel discussies. Nu ze het zelf mochten bepalen, waren ze in 5 minuten klaar met de bureau indeling. 

Blijkbaar waren er goeie en slechte plekken  

En wat uiteindelijk bleek is dat iedereen andere goeie en slechte plekken heeft. Dat verzin je niet als teamcoach. Iedereen heeft zijn eigen werkelijkheid. Je denkt dan: ik zit graag bij het raam, dan wil iedereen dat toch? En dat blijkt niet zo te zijn. Want iemand anders zit liever bij de gang omdat hij veel heen en weer loopt. Prachtig om te zien hoe ze zo snel tot discussie en consensus kwamen.  

Mensen voelen dat ze echt zelf mogen beslissen 

In al mijn sessies probeer ik iets leuks te doen rond om self organizing. Ik heb een lean coffee georganiseerd voor de teamcoaches. Wat betekent dat je geen agenda hebt als je binnenkomt. Die maak je op dat moment in de eerste 5 minuten met elkaarJe hebt de punten dan bovenaan staan waar iedereen het over wil hebben en dat is een hele efficiënte manier van vergaderen.  

Iedereen kijkt hoeveel ruimte is er om te proberen

We hebben nu afgesproken dat je niet meer de facilitator van je eigen team bent. Dus nu doet een andere collega de retrospective van mijn team. Je laat de technieken zien en mensen gaan experimenteren. De mindset hobbelt erachteraanAls mensen zien dat ze ruimte krijgen dan gaan ze vanzelf andere dingen proberen. In kleine stapjes ben je aan het veranderen. En vaak hebben ze het geeneens zelf door. In het begin riepen collega’s 

Een dagstart? Kunnen we niet beter aan het werk gaan? 

Ik haalde ‘het net’ eens op na een maand. En toen hoorde ik: die dagstart is prettig, ik weet nu wat anderen doen, ik hoor waar ze op vastlopen en waar we elkaar kunnen helpen. Na twee maanden was het: waar is teamlid x nou? Hij is te laat voor de dagstart. Verdorie. Op dat moment begonnen ze elkaar aan te spreken. Zeg, hoe zit het met dat briefje dat daar hangt? Deze manier van werken landt en dat vind ik fantastisch. 

Daar sta je dan bij en dan denk je: my work is done! 

De grootste winst van op deze manier werken is inzicht 

Inzicht in elkaars werk en je eigen werk. Communicatie over je werk levert inzichten op.  Het is visueel denken en je plaatst het letterlijk in de ruimte op een bord. Daardoor ga je breder denken. Je eigen wereldje houdt op met bestaan. Je krijgt van buiten je wereld input waar je nog niet over na had gedacht.  

Je merkt dat mensen hulpvragen gaan stellen 

Want je merkt dat collega’s tegen exact hetzelfde oplopen. Het helpt om tunnelvisie te voorkomen. Eilandjes en hokjes lossen op. Opeens is het van een mistig eiland daar verderop een eiland geworden die je kunt zien, met een brug ernaartoe. Eje ziet ineens dat ze daar ook een hotel aan het bouwen zijn. Dat doen ze best slim, kan ik daar wat van leren? 

Je werk wordt er stiekem leuker door 

Vaak is het in organisaties zo dat producten niet alleen staan. Ze passen in een geheel en werken samen. Ze hebben elkaar nodig en voeden elkaar. En je ontdekt dat het iets toevoegt om een prangend probleem samen aan te pakken. Daar hebben veel meer mensen en afdelingen en dus ook klanten iets aan. En dat maakt je werk stiekem leuker!  

Mijn motto is een leven lang leren 

Ik ben ervan overtuigd dat als je andere mensen iets leert dat je dan niks verliest. Je wint alleen maar. Kan ik het zo overbrengen dat ze het zelf kunnen? Dat scheelt heel veel frustratie. Kennisdelen maakt gelukkig. Mensen zelf wijzer maken, maakt ze krachtig en geeft ze vertrouwen. Het heeft mij ook veel gebracht. Dat je voelt, dat kan ik zelf ook. En dat gun ik iedereen! 

Delen via