Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

inMotiv Belgium stelt nieuwe Managing Director aan

Persberichten 23 april 2019

Antwerpen, 23 april 2019

inMotiv Belgium, de specialist in datadiensten voor de automotive branche, heeft Wim Halsberghe aangesteld als opvolger van René Willigenburg. De afgelopen twee jaar zette René Willigenburg sterk in op stabiliteit en een financieel gezonde structuur. Wim Halsberghe neemt nu de fakkel over en zal de ambitieuze strategie verder kracht bijzetten als hoofd van de Belux-tak van het Nederlandse moederbedrijf RDC Group.

Meer dan 20 jaar ervaring in de automotive sector

Wim Halsberghe startte zijn loopbaan in 1996 in de autolease sector en bouwde ruime ervaring op in automotive retail. Met een internationale sales- en marketing achtergrond in fleet en lease maakte hij in 2010 de overstap naar de wereld van software en datadiensten. Vanuit die invalshoek wil hij in  een sterk veranderende autosector kunnen bijdragen aan de digitale noden van autoconstructeurs, dealerbedrijven en leasemaatschappijen.

Geen onbekende

Voor inMotiv is Wim Halsberghe alvast geen nieuw gezicht. In 2014 reeds werkte hij voor het in Antwerpen gevestigde bedrijf als consultant. Vanuit het productmanagement introduceerde hij onder andere de marketing automatiseringssoftware, Autoconnect CARE, bij de Belgische dealerbedrijven.

De marketing en CRM-software van RDC was toen reeds een schot in de roos voor dealer- en servicebedrijven die de noodzaak begrepen van een gepersonaliseerde aanpak en een sterke band met hun cliënteel”, aldus Halsberghe.

“Het hoeft allang geen betoog meer dat het automotive landschap midden in een drastische verandering zit. Daarbij zullen snelheid, efficiëntie maar vooral klantentevredenheid het halen van een beperkte focus op verkoopvolumes en kortstondige transacties. Veranderende mobiliteitsnoden en nieuwe technologieën – denk aan Mobility as a Service – vragen immers om een andere dialoog met de eindgebruiker. Ook onze datadiensten moeten een paar stappen voor zijn in die evolutie. ”

Betrouwbaarheid en innovatie

inMotiv is al jarenlang een betrouwbare partner van de overheid en verzekeringsbedrijven binnen het proces voor het inschrijven van voertuigen.

“Zo’n trusted label moet je verdienen. Als data- en softwarebedrijf zit je op een berg gegevens. Data heeft waarde, maar je krijgt die niet zomaar. Je moet er respectvol mee omgaan en opnieuw waarde in de plaats geven.”

Door permanent te innoveren wil RDC inMotiv haar betrouwbaarheidslabel nog sterker in de markt zetten om haar plaats te bestendigen in een snel veranderend ecosysteem en ervoor te zorgen dat haar klanten op hun beurt weer waarde kunnen brengen naar de eindgebruiker. “In Anwerpen zit alvast een enthousiast en sterk team klaar om die ambities waar te maken”, besluit Wim Halsberghe nog.

Delen via