Hoe valt uw e-mail op tussen de massa? - RDC
Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

Hoe valt uw e-mail op tussen de massa?

De groep 45- tot 54-jarigen ontvangt gemiddeld 146 e-mails per week. Hoe zorgt u ervoor dat uw e-mail opvalt tussen de massa? U kunt het openingspercentage verhogen door te experimenteren met het onderwerp, de afzender en het verzendtijdstip. Wij zullen hierbij een aantal tips geven om uw onderwerpregel te laten opvallen.

Prikkelende onderwerpregels

De kans dat uw e-mail opvalt kan toenemen als u de onderwerpregel personaliseert met de klantnaam of relevante klantinformatie.  Een gepersonaliseerde onderwerpregel is persoonlijker en relevanter voor de ontvanger. U kunt het onderwerp voorzien van verschillende klant- en autogerelateerde variabelen.

  • Gratis haal- en brengservice in Hoorn
  • Beste Jan, is uw Ford Galaxy al zomerklaar?
  • Geachte heer Jansen, maak een afspraak voor de bandenwissel

Korte onderwerpregels scoren beter

Over het algemeen is het openingspercentage hoger bij een relatief korte onderwerpregel. Probeer uw onderwerpregel onder de 50 karakters te houden. Onderwerpregels tussen de 28 en 39 karakters hebben over het algemeen het beste resultaat. Het beter scoren van korte onderwerpregels heeft onder andere te maken met de toename van het aantal mails die worden geopend op een smartphone. Hierbij wordt een kleiner deel van het onderwerp in de inbox getoond. Daarom is het ook aan te raden de belangrijke woorden vooraan te zetten.

Aanvullende tips voor het opstellen van uw onderwerpregel

  • Blijf de resultaten van uw onderwerpregel testen. Welk soort onderwerp werkt het best voor uw doelgroep?
  • Vermijd het gebruik van Capslock in uw onderwerp
  • Beloof niet wat u niet waar kunt maken om het openingspercentage te verhogen
  • Het gebruik van symbolen kan een toegevoegde waarde bieden. Controleer hierbij altijd of het symbool goed wordt getoond in de verschillende e-mail clients
  • Voeg bij een actiematige mailing een tijdsaanduiding en/of call-to-action toe