Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

De aftermovie van de eerste Hackathon bij RDC!

Nieuws 26 november 2018

Ingrediënten voor de Hackathon? 30 enthousiastelingen, 6 teams, een whiteboard, een groot scherm, een biertap, een Nintendo Switch en een heleboel creativiteit en energie!

De deelnemers werden na een motivational speech op pad gestuurd met de opdracht “Bedenk en werk uit; een nieuwe oplossing voor op deze schermen”. Iedereen ging vlot aan de slag en in no-time waren de whiteboards gevuld met de meeste wilde plannen en ideeën.

Om 18:30 was het tijd voor de traditionele hackathon-food: pizza! Na gezellig met elkaar gegeten te hebben waren de meesten al weer vlot weg om verder te werken. Nog even gestoord door een heuse Jenga-challenge kwamen de meeste teams als snel in de ‘realisatie-fase’. De concepten werden uitgewerkt en de elevator pitch werd voorbereid.

21:15 tijd voor de pitch voor onze zeer deskundige jury! Ieder team had drie minuten om hun idee/prototype te delen/tonen. Het was leuk om te zien wat de verschillende teams hadden verzonnen; van interactive schermen met fysieke knoppen eronder tot schermen die werden gevuld d.m.v. aansturing vanuit een app.

Een zeer geslaagde en leuke avond, waarbij veel collega’s met elkaar hebben samengewerkt buiten hun vaste team. Bedankt Betabit voor de tips&tricks tijdens de voorbereiding en Vidit Media voor het maken van de aftermovie.

Op naar de volgende Hackathon!

hackathon rdc

Het stralende winnende team!

 

Delen via